keyboard_arrow_down

CERTIFIKATER & MEDLEMSKABER

Vi tager vores ansvar som tøjproducent alvorligt. Certificeringerne og medlemskaberne
er jeres garanti for etisk forsvarlige produkter og god samvittighed.

EU BLOMST

EU-Blomsten er EU’s officielle miljømærke. I tekstilindustrien er der fokus på mere bæredygtigt landbrug, energieffektivitet, mindre forurening i produktionsprocessen og færre farlige stoffer. Miljømærket er din garanti for, at tøjmærket med EU-Blomsten belaster miljøet så lidt som muligt. EU-blomsten sikrer, at tøjet ikke indeholder rester af pesticider og andre miljøskadelige kemikalier, at der er brugt miljøvenlige farvestoffer og at spildevand er håndteret forsvarligt.

Læs mere her

SE EU-BLOMST STYLES

GOTS

GOTS er anerkendt som verdens førende forarbejdningsstandard for tekstiler fremstillet af økologiske fibre. Certificeringen stiller høje krav til overholdelse af sociale- og miljømæssige kriterier gennem hele forsyningskæden. GOTS kræver som standard, at mindst 95% af fibrene i tøjet er økologisk, og på alle stadier af fremstillingen skal de økologiske fibre adskilles fra de konventionelle fibre. Når I køber GOTS certificerede tekstiler, er I sikre på produkter uden kemi og andre skadelige stoffer, økologiske tekstiler i høj kvalitet og et produkt, hvor alle aktører i processen har taget et socialt og miljømæssigt ansvar.     

Læs mere her

SE GOTS STYLES

OEKO-TEX® TILTRO TIL TEKSTILEE 

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er din garanti for, at tøjet ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Det er verdens førende mærkning af tekstilprodukter, der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer. Tøj mærket med STANDARD 100 by OEKO-TEX® er underlagt krav om pH værdi og om indhold af eksempelvis pesticider og tungmetaller i tøjet. ID® har et stort udvalg af STANDARD 100 by OEKO-TEX certificerede produkter samt STANDARD 100 by OEKO-TEX, annex 6, produktklasse 1, som stiller yderligt skærpede krav til tøjets indhold af sundheds- og miljøskadelige stoffer.

Læs mere her

SE OEKO-TEX® STYLES

BETTER COTTON INITIATIVE
ID® er et stolt medlem af Better Cotton Initiative. BCI har til formål at gøre den globale bomuldsproduktion bedre for de mennesker, der producerer bomulden, bedre for det miljø, bomulden vokser i, og bedre for branchens fremtid. "Better Cotton" indkøbes via et såkaldt Mass Balance System og kan ikke spores fysisk til slutprodukter. Ved at anvende Mass Balance System kan BCI nå ud til flere producenter, hvilket betyder, at der indføres mere bæredygtige metoder over hele verden. 

Læs mere her

BUREAU VERITAS
Bureau Veritas koncernen er i dag en af verdens største virksomheder indenfor inspektion, klassificering, rådgivning og certificering. De leverer ydelser af høj kvalitet til at hjælpe kunder med at imødekomme de voksende udfordringer for kvalitet, sikkerhed, miljøbeskyttelse og socialt ansvar.

Læs mere her

AMFORI
ID® er medlem af amfori BSCI. BSCI (Business Social Compliance Initiative) er en sammenslutning af 750 europæiske virksomheder, der har formuleret et sæt af fælles etiske spilleregler for indkøb og produktion i lande uden for EU. Det vil sige produktion, hvor der ikke foregår børnearbejde, tvangsarbejde eller nogen form for diskrimination. Garanti for at de ansattes arbejdsmiljø er sikkert samt rimelige løn- og arbejdstidsvilkår. Reglerne tager også omfattende hensyn til miljøet.

Læs mere her

ACCORD
Aftalen om Brand og Bygningssikkerhed i Bangladesh (the Accord), fra maj 2018, er en tre-årig uafhængig, juridisk bindende aftale mellem producenter, forhandlere og fagforeninger indenfor tekstilbranchen med henblik på at opbygge en sikker og sund Ready made Garment (RmG) industri i Bangladesh.

Læs mere her

GLOBAL COMPACT
ID® er medlem af Global Compact. Hos ID® ønsker vi stadig at handle ansvarligt og bidrage til en bæredygtig udvikling. Så vi er stolte af vort medlemsskab af FN’s Global Compact. Det giver os en base for at arbejde med de internationalt anerkendte konventioner om: Menneskerettigheder - Ansættelsesforhold - Miljø - Anti-korruption

Læs mere om Global Compact her  |  Læs COP rapporten her

keyboard_arrow_up